nanduhriasmadril.blogg.se

2017-11-27
01:33:00

Tävlingsdebut och härlig helg!

Hallo! 
I fredags åkte vi mot Borlänge för att gosa med valp och hämta upp en kompis (C) och sedan vidare till Mockfjärd där vi skulle sova i C's brors lägenhet för att tävla i Rallylydnad morgonen efter. 
 
8.30 var det banvandring och vi hade en ganska tidig start, men hann ändå kolla på det första ekipaget. Gick sedan iväg för att rasta Majlo och för att värma lite. 
Han var inte alls med mig på banan, mesta fokuset låg uppe på läktaren (vi var i ett ridhus) där det rörde sig folk, men även lite mot utgången där det stod folk. Stressen tog över och han började hoppa på mig utan att lyssna på mitt "Nej", så fick ta ned honom; tänkte där och då att "nu är vi diskade" och forsatte banan med en lite mer följsam, men fortfarande ofokuserad, hund. Slutade på ynka 36 poäng, men blev ju glad där det inte var en disk. 
Andra klassen gick bättre, mer fokus och mer följsamhet, MEN! jag hade glömt att stänga ryggfickan, så Majlo försökte ta leksaken som låg där. Surt, men är nöjd över känslan, vilket var målet. 
Gör om, gör rätt. Nästa tävling blir inte fören i April och målet är då känslan, mer fokus och iallafall en godkänd runda. 
 
Avslutade lördagen med att spendera sex timmar på akuten. Halkade på isen och skrek som en jagvetintevad. C's granne var gullig och körde in oss till Falun, smärtstillande och massa väntande på läkare. Tillslut kom hon och kände och klämde på foten/benet och skickade sedan en remiss till röntgen. 
Inget brutet, men rejält stukad (kunde inte ligga still och kunde inte röra foten utan smärta). Blev hemskickad med smärtstillande och ett blad med övningar för foten. 
 
Idag/igår (söndag) åkte jag, C och hennes bror in till centrum för att gå på Prison island, inte optimalt med en stukad fot och krykor, menmen... Gick därifrån haltande och kunde iallafall stödja lätt på foten. Vi gick in på Pincho's för att äta och sen skulle jag på arbetsintervju. 
Väl hemma blev Majlo väldans glad, jag plockade ihop mina grejor för att sedan åka hem (TACK FÖR ATT DET FINNS AUTOMAT!). Har lyckats ta en kort promenad med Maljo och nu ligger han och sover, tänkte också försöka sova. Ska försöka bli bättre på att uppdatera!