nanduhriasmadril.blogg.se

2017-07-26
22:49:36

Börjat träna, volontärarbete och vunnit glass!

Hej! 
Efter en liten vila har vi börjat träna igen,vi har under viloperioden ändå tränat sociallisering/passivitet, men har mjukstartat med spår och sök. 
I söndags åkte vi iväg och tränade lite skydd, Majlo tycker dock att denna kudde är lite stor och vet inte riktigt hur han ska ta den, så när det finns möjlighet så ska jag köpa en mindre. 
I övrigt gick det bra, tränade samtidigt lite följsamhet och filtträning. Han var inte så följsam till en början, men när vi hållt på en stund så blev det bättre. Filtträningen gick bättre, han låg ned hela tiden. 
 
Igår var vi till brukshundklubben, L och Kimi skulle på utställningsträning, så jag tog Majlo och tränade lite. I början fick han vänja sig vid miljön och alla hundar, vi satt även på filten och kollade på medan de sprang i ring. 
Majlo började bli lite uttråkad så vi gick iväg till en annan plan och körde lite lydnad, fokuserade mest på apportering, vilket han gör jättefint nu. Stolt matte!
 
Bortsett från detta har vi tagit det lugnt, vi hjälper just nu till på ett hunddagis där han får sitta i en box med Kimi. Han har dessutom blivit jättedragig i kopplet och oavsett vad jag gör så funkar det inte, så vi povade en nosgrimma och den gick han jättefint i! 
På första promenaden hade jag bara honom och på andra skulle jag även ha Settern Fonzie, men Majlo morrade åt honom, så jag fick byta till Gotlandstövaren Kasper. Det funkade superbra och Kasper sjöng opera hela promenaden p.g.a en tik som nyligen löpt.
 
Vi har också vunnit glass, både hund- och människoglass, så just nu väntar vi på våra värdecheckar. Tävlingen gick ut på att man skulle kommentera en bild eller video på när hunden badar och sen antar jag att dem lottade ut vilka som skulle vinna.